A Crafts Community For Craft Ideas & DIY Projects - Craftster.org
Help | About | Contact | Press | Advertise | Terms | Site Map
Welcome, Guest.
Please login or register.
Random Tip: Curious if a project is for sale, or if someone wants to do a private swap with you?  Please Personal Message the member rather than posting on the thread.
Total Members: 297,124
Currently Running With Scissors:
645 Guests and 39 Users
Home Craftster Community Crafting Articles Craft Tutorials My Craftster Crafting Calendar City Guides Craft Shop


Pages: [1]
Jump to page:
  Show Images Only     Send this topic  |  Print  |  Bookmark  
Topic: Husqvarna Designer Topaz 20 Embroidery Issue  (Read 1398 times)
Tags for this thread:  Add new tag
Share the love... Pin it Submit to reddit add to Wists
1+
 
Colorado_Girl
« on: December 27, 2012 02:01:30 PM »

Could someone assist me with an issue I am having while embroidering?  The white thread from the bobbin is pulling through to the letters or pattern.  Did I set it up wrong?  Also having trouble with new fonts.  The machine will not allow me to use more than one letter at a time unless I use the fonts that came with the machine.  Sad sniff...  I have the right extension on them, but the ability to create names is not there.  I cannot take an owner class until January, so I hope you experts may be able to help!  Thanks, Karen.
THIS ROCKS   Logged
Kuranosuke
« Reply #1 on: January 04, 2013 05:42:47 PM »

My machine is from a completely different manufacturer, so the cause of my issue may not be the same. But I did have the same trouble with the bobbin thread pulling through. I'm also pretty new at this, so this is just results from my personal experimentation.

My solution was two-fold. First, my tension on the top-thread was too high, so bobbin stitches were coming to the surface because the top-stiches were "pulling" them through the fabric. The cause was that I hadn't quite loaded my top thread correctly, so while it wouldn't snap, it did get much tighter than the actual "tension" wheel was set to.

Try double-checking how your thread is loaded and make sure it's not getting caught on any of the internal machinery parts.

Second, I made sure that my bobbin thread matches my top thread in whatever I'm sewing at the time. So even if it does pull through slightly, it doesn't show.
THIS ROCKS   Logged
Threads you might like:
Pages: [1] Jump to page:
  Send this topic  |  Print  |  Bookmark  
 
Jump to:  



only results with images
include swap threads
advanced search



your ad could be here!

How-To Videos
Mally Roncal Makeup Backstage at the Tracy Reese NYFW Fall Show
How to Hide Gray Hairs
How to Fix a Fake-Looking Self-Tan
Marc Jacobs Launches His Beauty Range ‘Marc Jacobs Beauty’ in Paris.
2014 Fashion Week Beauty: The Natural Look Returns
Latest Blog Articles
Tute Tuesday: Fleece Puppy Bed
Matchbox Mania!
Spotlight on: Woodburning

Comparison Shopping




Support Craftster
Become a
Friend of Craftster

Buy Craftster Swag
Buy Craft Supplies
Comparison Shopping

Craftster heartily thanks the following peeps...
Moderators

Follow Craftster...






Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

Copyright ©2003-2014, Craftster.org an Internet Brands company.